Du behöver

  • ca 8 små färska potatisar, tvättade och kokta
  • ca 8 körsbärstomater eller 2 vanliga tomater, halverade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 msk kapris
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 2 kryddiga korvar av valfri sort, t ex chorizo, merguez eller kabanoss
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 bit mozzarella ca 100 g, halverad
  • Garnityr:
  • Färsk basilika

Gör så här

1
Blanda den kokta potatisen med tomater, salladslök och kapris i en stor bunke. Häll över vinäger och olivolja. Rör om och smaka av med svartpeppar och salt.

2
Skiva korvarna och stek dem i en het panna med lite olivolja i ett par minuter. Blanda ner korven i den färska potatissalladen.

3
Servera salladen med en rejäl bit mozzarella av god kvalitet. Toppa anrättningen med några blad färsk basilika.