Du behöver

  • 5-6 potatisar
  • 1 stor palsternacka
  • 1 stor morot
  • 1 gul lök
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 1 dl mellan- eller vispgrädde
  • några kvistar rosmarin
  • Att servera till:
  • kycklingklubbor
  • knäckebröd

Gör så här

1
1. Skala och fintärna potatis, palsternacka, morot och lök.

2
2. Stek alltsammans på ganska svag värme, i matfett i en stekpanna.

3
3. Beräkna 15-20 minuter tills potatisen blir helt mjuk.

4
4. Salta och peppra. Lägg i några rosmarinkvistar och häll på grädden när några minuter återstår av stektiden.

5
5. Höj värmen en aning och låt grädden koka ihop, så att pytten blir gräddig och lite krämig.

6
6. Servera med grillade kycklingklubbor och knäckemacka. Välj glutenfritt knäcke vid celiaki!