Du behöver
- 5-6 potatisar
- 1 stor palsternacka
- 1 stor morot
- 1 gul lök
- 1-2 msk smör eller margarin
- salt
- nymald svartpeppar
- 1 dl mellan- eller vispgrädde
- några kvistar rosmarin
- Att servera till:
- kycklingklubbor
- knäckebröd
Gör så här
1
1. Skala och fintärna potatis, palsternacka, morot och lök.
2
2. Stek alltsammans på ganska svag värme, i matfett i en stekpanna.
3
3. Beräkna 15-20 minuter tills potatisen blir helt mjuk.
4
4. Salta och peppra. Lägg i några rosmarinkvistar och häll på grädden när några minuter återstår av stektiden.
5
5. Höj värmen en aning och låt grädden koka ihop, så att pytten blir gräddig och lite krämig.
6
6. Servera med grillade kycklingklubbor och knäckemacka. Välj glutenfritt knäcke vid celiaki!