Du behöver
- 2 msk havregryn
- 1 tsk potatismjöl
- 3/4 dl vatten
- 2 krm salt
- 1/2 krm svartpeppar
- 200 g nötfärs
- 1 tsk smör
Gör så här
1
Blanda havregryn, potatismjöl, vatten, salt och peppar. Låt dra i 10 minuter.
2
Rör ner grynsmeten i färsen, blanda väl.
3
Forma två biffar och stek dem på medelvärme på båda sidor i stekpanna tills de nätt och jämnt är genomstekta.
4
5
Till moset kokas 4 skalade och bitskurna potatisar i vatten. Häll i 1 1/2 dl frysta ärter 1 minut innan kokvattnet silas av. Stöt potatis och ärter och tillsätt samtidigt cirka 1 1/4 dl mjölk. Smaka av med salt, vitpeppar och smulad, torkad timjan. Servera bröd till.