Du behöver

  • 2 msk havregryn
  • 1 tsk potatismjöl
  • 3/4 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 200 g nötfärs
  • 1 tsk smör

Gör så här

1
Blanda havregryn, potatismjöl, vatten, salt och peppar. Låt dra i 10 minuter.

2
Rör ner grynsmeten i färsen, blanda väl.

3
Forma två biffar och stek dem på medelvärme på båda sidor i stekpanna tills de nätt och jämnt är genomstekta.

4

5
Till moset kokas 4 skalade och bitskurna potatisar i vatten. Häll i 1 1/2 dl frysta ärter 1 minut innan kokvattnet silas av. Stöt potatis och ärter och tillsätt samtidigt cirka 1 1/4 dl mjölk. Smaka av med salt, vitpeppar och smulad, torkad timjan. Servera bröd till.