Du behöver

  • 2 knipplökar
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 4 små morötter i stavar
  • 10-12 små färska potatisar i bitar
  • 1 msk matolja
  • 6 dl vatten
  • 1 1/2 msk konc fiskfond på flaska
  • 2 dl matlagningsgrädde (15 %)
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk ljus dijonsenap
  • salt och vitpeppar
  • 300 g torskfilé (eller annan vit fisk, går bra med fryst)
  • 300 g laxfilé
  • 1 burk (240 g) kidneybönor, sköljda
  • 1 kruka färsk körvel, hackad

Gör så här

1
Skiva själva löken på knipplöken, spara blasten till senare. Fräs hastigt tillsammans med vitlök, morötter och potatis utan att de får färg.

2
Häll på vatten och fond. Koka i 10 minuter, tillsätt grädden och koka grönsakerna mjuka i ytterligare ett par minuter.

3
Smaksätt med vit balsamvinäger, senap, salt och vitpeppar. Skär fisken i bitar och lägg i tillsammans med bönorna, koka sakta 2 minuter.

4
Strimla lökblasten och blanda den i grytan tillsammans med körveln. Servera!