Du behöver
- 2 knipplökar
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 4 små morötter i stavar
- 10-12 små färska potatisar i bitar
- 1 msk matolja
- 6 dl vatten
- 1 1/2 msk konc fiskfond på flaska
- 2 dl matlagningsgrädde (15 %)
- 2 msk vit balsamvinäger
- 1 tsk ljus dijonsenap
- salt och vitpeppar
- 300 g torskfilé (eller annan vit fisk, går bra med fryst)
- 300 g laxfilé
- 1 burk (240 g) kidneybönor, sköljda
- 1 kruka färsk körvel, hackad
Gör så här
1
Skiva själva löken på knipplöken, spara blasten till senare. Fräs hastigt tillsammans med vitlök, morötter och potatis utan att de får färg.
2
Häll på vatten och fond. Koka i 10 minuter, tillsätt grädden och koka grönsakerna mjuka i ytterligare ett par minuter.
3
Smaksätt med vit balsamvinäger, senap, salt och vitpeppar. Skär fisken i bitar och lägg i tillsammans med bönorna, koka sakta 2 minuter.
4
Strimla lökblasten och blanda den i grytan tillsammans med körveln. Servera!