Du behöver
- 5-6 små färskpotatisar
- 2 dl vatten
- 1 1/2 msk hummerfond
- 1 dl lätt crème fraiche
- 1 msk hackad dill
- 1/2 paket (à 200 g) gröna bönor, Sugar peas
- 250 g färsk lax
- salt
- pepparmix
- Att servera till:
- citronklyftor
- dillkvistar
- bröd
Gör så här
1
Skrubba eller skala potatisen. Koka den mjuk
2
i den angivna vattenmängden. Ta upp potatisarna.
3
Tillsätt hummerfond och crème fraiche i potatisvattnet. Smaksätt med hackad dill, lite salt och pepparmix.
4
Ta bort eventuellt skinn och ben på laxen och skär fisken i rätt stora kuber.
5
Lägg ner fisken och bönorna. Låt sjuda under lock, 5–6 minuter, tills fisken är klar. Tillsätt den kokta potatisen i grytan och låt den bli varm. Bjud direkt med citron, dill och bröd.