Du behöver

  • 5-6 små färskpotatisar
  • 2 dl vatten
  • 1 1/2 msk hummerfond
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk hackad dill
  • 1/2 paket (à 200 g) gröna bönor, Sugar peas
  • 250 g färsk lax
  • salt
  • pepparmix
  • Att servera till:
  • citronklyftor
  • dillkvistar
  • bröd

Gör så här

1
Skrubba eller skala potatisen. Koka den mjuk

2
i den angivna vattenmängden. Ta upp potatisarna.

3
Tillsätt hummerfond och crème fraiche i potatisvattnet. Smaksätt med hackad dill, lite salt och pepparmix.

4
Ta bort eventuellt skinn och ben på laxen och skär fisken i rätt stora kuber.

5
Lägg ner fisken och bönorna. Låt sjuda under lock, 5–6 minuter, tills fisken är klar. Tillsätt den kokta potatisen i grytan och låt den bli varm. Bjud direkt med citron, dill och bröd.