Du behöver

  • 2 st lövbiff tunna lövbiffar
  • 2 msk lätta mini matfett
  • 1 msk persilja finhackad
  • citron rivet skal av 1/2
  • 1 krm flingsalt

Wokade grönsaker:

1 st squash ca 200 g
1 st aubergine ca 150 g
2 st knipplökar
1 msk olivolja
saft av 1
1 msk fond + 2 msk vatten
salt och svartpeppar

Gör så här

1
Rör först ihop kryddlättan av lätta, persilja, citronskal och salt.

2
Woka därefter grönsakerna. Woken kan sättas på grillgallret eller direkt i glöden. Skär allt i stora bitar, woka 3 minuter under omrörning i het olja. Tillsätt citronsaft, fond och vatten. Änga under lock 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Torka av köttet med kökspapper. Lägg köttet på grillgallret, eller i oljad, riktigt het grillpanna. Vänd efter ungefär en halv minut och bryn lika länge på andra sidan. Lägg upp på tallrikar med grönsakerna och toppa köttet med kryddlättan.