Du behöver

  • 500 g laxfilé utan skinn och ben
  • 1 förpackning (500 g) krossade tomater
  • 1/2 dl rött vin eller rött matlagningsvin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk honung
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl strimlad bladpersilja
  • Att servera till:
  • kokt pressad potatis haricots verts
  • bröd

Gör så här

1
1. Skär laxen i 4 portionsbitar och lägg den i en mikrosäker form.

2
2. Blanda tomatkross med vin, tomatpuré, honung och kryddor. Häll blandningen över laxen.

3
3. Tillaga laxen övertäckt på full effekt (max 800 W) 6-8 minuter. Låt stå några minuter för värmeutjämning. Strössla över persiljan.

4
4. Servera laxen med tomatsås, kokt, pressad potatis, haricots verts och en skiva bröd.


Kommentar:
Att laga maten i mikron gör att middagen kan hamna på bordet inom 15 minuter. Här en kryddig laxrätt med pressad potatis och haricots verts.