Du behöver
- 500 g laxfilé utan skinn och ben
- 1 förpackning (500 g) krossade tomater
- 1/2 dl rött vin eller rött matlagningsvin
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk honung
- 1 tsk mald kanel
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 dl strimlad bladpersilja
- Att servera till:
- kokt pressad potatis haricots verts
- bröd
Gör så här
1
1. Skär laxen i 4 portionsbitar och lägg den i en mikrosäker form.
2
2. Blanda tomatkross med vin, tomatpuré, honung och kryddor. Häll blandningen över laxen.
3
3. Tillaga laxen övertäckt på full effekt (max 800 W) 6-8 minuter. Låt stå några minuter för värmeutjämning. Strössla över persiljan.
4
4. Servera laxen med tomatsås, kokt, pressad potatis, haricots verts och en skiva bröd.
Att laga maten i mikron gör att middagen kan hamna på bordet inom 15 minuter. Här en kryddig laxrätt med pressad potatis och haricots verts.