Du behöver

  • 1 tsk korianderfrön
  • 0.5 tsk svartpepparkorn
  • 2 skiva rökt sidfläsk
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st purjolök
  • 2 st morötter
  • 2 st röda chilifrukter
  • olivolja
  • 2 st kycklingfilé bröst
  • 1.5 l kycklingbuljong
  • 2 st vita bönor à 400 g
  • 0.5 kruka färsk basilika

Gör så här

Rosta korianderfrön och svartpeppar i en het panna någon minut under omrörning. Lägg dem i en mortel och stöt dem tills de är finmalda. Skär bacon i tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär purjolöken i slantar. Skala morötterna och skär dem i tärningar. Rensa chilifrukterna och finhacka dem. Skär kycklingen i tärningar. Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta. Fräs bacon- och kycklingtärningarna någon minut i oljan. Tillsätt lök, purjo, morötter och chili. Rör om och låt dem fräsa någon minut. Tillsätt buljongen och låt soppan sjuda under lock i 15 minuter. Rör ner bönorna. Hacka basilikan och strö över.