Du behöver

  • 1 dl röda linser
  • 1 tråg med soppgrönsaker, ca 750 g (gul lök, morot, palsternacka, kålrot, rotselleri, purjo)
  • 1/2 dl rotsaksvatten + 1 tsk fransk senap
  • 1 dl turkisk, grekisk, eller matyoghurt
  • 1/4 gurka, grovriven
  • 1 krm salt
  • 1 krm spiskummin

Gör så här

1
Koka linserna cirka 7 minuter enligt anvisning på förpackningen. Spola dem hastigt med kallvatten i durkslag så att kokningen avstannar.

2
Skala, skölj och skär rotsaker och lök i småbitar. Lägg dem i lättsaltat, kokande vatten och koka dem mjuka, 8–10 minuter. Sila av vattnet, men spara lite vatten till spad att blanda med senap och eventuellt några droppar balsamvinäger.

3
Blanda linser och grönsaker och vänd ner det smaksatta spadet.

4
Blanda yoghurten med nyriven gurka. Smaka av med salt och spiskummin. Klicka raitan öer pytten på tallrikarna.


Kommentar:
Fiberrikt!