Du behöver

  • 3 kg färskpotatisar eller småpotatis
  • 2 st dill knippor
  • 500 g grön sparris
  • 4 st rädisor knippor
  • 1 kg spenat späd färsk
  • 500 g ängssyra

Dressing:

2 dl rapsolja
0.5 dl honung ljummad
3.5 msk vit vinäger
0.5 dl senap skånsk
0.5 tsk gourmetsalt
2 krm svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Borsta eller skrapa potatisen, lite primörskal kan gott vara kvar. Koka med grova dillstjälkar i saltat vatten. Låt rinna av helt och kallna, förvara eventuellt i plastpåsar i kylen över natten.

2
Klipp dillvipporna grovt och förvara i plastpåse i kyl tills salladen ska garneras.

3
Koka sparrisen knappt mjuk i saltat vatten med en sockerbit, Ta upp med hålslev, låt kallna och skär i femcentimetersbitar. Kan förvaras i ask i kylen över natten.

4
Ansa rädisorna och spenaten. Varva spenat och rädisor (halvera de större) med ängssyra, halverade potatisar, sparrisbitar och dill på ett stort fat. Täck med blöt och urvriden handduk, plus plastfolie, till serveringsdags.

5
Blanda dressingens ingredienser och ringla ungefär hälften över salladen strax före servering. Ställ fram resten i en liten kanna med omrörningssked i, så att var och en kan fylla på själv om så önskas.