Du behöver

  • 2 st lammytterfiléer
  • flytande margarin
  • salt och svartpeppar

Myntapesto:

0.5 dl solroskärnor
2 dl färska myntablad
1 dl parmesanost riven
1 dl jungfruolja
salt och svartpeppar

Gör så här

1
Gör peston först. Den kan förvaras i en liten glasburk med lock. Myntasmaken försvagas snabbt, så lagra inte peston.

2
Blanda solroskärnor, myntablad, parmesanost och olja i en mixer. Mixa såsen så slät som möjligt. Smaka av med salt och peppar. Gör peston aningen saltare än en sås, eftersom detta är en kryddsås som ska ge sälta åt köttet.

3
Torka köttet väl och pensla med margarin. Lägg de hela filéerna på grillen. Vänd ofta. Total grilltid 6-8 minuter.

4
Ta upp filéerna på en varm tallrik, salta och peppra, och täck över med folie. Låt köttet få vila 5 minuter och skär sedan upp i skivor på snedden.

5
Droppa pesto över och servera.


Kommentar:
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se “passar till”.