Du behöver

  • 1 dl turkisk yoghurt (turkisk)
  • 1 msk ajvar (paprikarelish)
  • flingsalt
  • 1 st aubergine cirka 300 g
  • 8 st kokt kall färskpotatis
  • 2 tsk olja
  • 1 st knipplök + 6 soltorkade tomater
  • 80 g chèvre (vit getost)
  • färsk timjan

Gör så här

1
Gör såsen genom att blanda yoghurt och ajvar. Smaka av med salt.

2
Dela auberginen i skivor på längden. Dela varje potatis i två. Pensla snittytorna lätt med olja och grilla på grillpanna eller stek i stekpanna.

3
I resten av oljan fräses klyftad lök och strimlad tomat. Häll på 2 msk vatten som får koka in under omrörning. Salta och peppra. Smula ner ost i röran och lägg upp den genast på grillade aubergineskivor med potatisarna bredvid. Ät grovt grahamsbröd till.