Du behöver
- 1 dl turkisk yoghurt (turkisk)
- 1 msk ajvar (paprikarelish)
- flingsalt
- 1 st aubergine cirka 300 g
- 8 st kokt kall färskpotatis
- 2 tsk olja
- 1 st knipplök + 6 soltorkade tomater
- 80 g chèvre (vit getost)
- färsk timjan
Gör så här
1
Gör såsen genom att blanda yoghurt och ajvar. Smaka av med salt.
2
Dela auberginen i skivor på längden. Dela varje potatis i två. Pensla snittytorna lätt med olja och grilla på grillpanna eller stek i stekpanna.
3
I resten av oljan fräses klyftad lök och strimlad tomat. Häll på 2 msk vatten som får koka in under omrörning. Salta och peppra. Smula ner ost i röran och lägg upp den genast på grillade aubergineskivor med potatisarna bredvid. Ät grovt grahamsbröd till.