Du behöver
- 2 dl minifraiche
- 1 msk honung
- 1 msk pressad citron
- 1 krm salt
- 400 g nöt- eller blandfärs
- 1 msk olivolja
- 1 gul lök, hackad
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 1 hackad, röd chili med kärnor och allt
- 1 liten grön zucchini (300 g), tärnad
- 1 dito gul, tärnad
- 1 burk kidneybönor, sköljda (250 g avrunnen vikt)
- 1 1/2 dl vatten
- 2 msk soja
- salt och svartpeppar
- 6-8 tortillabröd
- sallad
Gör så här
1
Rör ihop minifraiche med honung, citron och salt och ställ kallt.
2
Bryn köttfärsen i en stor stekpanna med lite olivolja. Tillsätt lök, vitlök, chili, zucchini och bönor och fräs i ytterligare två minuter.
3
Häll på vatten och soja och låt det nästan koka torrt, salta och peppra. Om du vill ha det riktigt torrt kan du strö i lite maizenaredning.
4
Rulla in röran i tortillabröd som du först värmt lite i
5
ugnen. Servera med såsen
6
och en blandad sallad.