Du behöver

  • 4 portioner
  • ca 250 g kantareller
  • 4–5 soltorkade tomater
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 250 g kantareller
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 kruka timjan
  • 1/2 tsk kinesisk soja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 1/2 tsk strösocker
  • 4 skivor fullkornsbröd
  • (bordsmargarin)

Gör så här

1
Ansa svampen och dela den grovt. Skölj tomaterna ordentligt, de kan vara ännu grusigare än svamp. Koka upp dem i vatten som täcker, låt sjuda 5 minuter och spola dem sedan kalla. Låt rinna av och klappa torrt med papper. Finstrimla tomaterna.

2
Finhacka löken och fräs den mjuk på medelvärme i hälften av smöret. Ta upp, höj värmen lite och stek svampen med resten av smöret. Rör i mjölet, späd med grädden och låt koka upp under lock.

3
Lägg i tomater och ett par timjankvistar (spar lite till garnering). Låt puttra 5–10 minuter med locket på glänt. Om mycket vatten ångar bort går det bra att späda med lite nytt. Sätt färg med sojan, smaka av med salt, peppar och socker.

4
Bred eventuellt brödet, lägg upp skivorna på varsin assiett. Fördela svampstuvningen på smörgåsarna alldeles före servering, pynta med timjankvist.