Du behöver

  • 200 g falukorv skuren i stänger
  • 1.5 st morötter i slantar
  • 1 st gul lök finhackad
  • 1 tsk rapsolja
  • 50 g färsk spenat
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 0.5 krm salt
  • 1 msk matlagningsgrädde
  • 1 tsk pepparrot riven
  • 2 msk lätt crème fraiche

Tillbehör:

potatis kokt och knäckebröd med ost

Gör så här

1
Stek falukorven, morötterna och gullöken i het stekpanna med lite rapsolja tills korven tagit fin färg.

2
Lägg den sköljda spenaten

3
i stekpannan och rör om. Smaka av med svartpeppar och salt. Avsluta med att hälla i grädden så att anrättningen blir fint krämig.

4
Blanda pepparrot och creme fraiche i en liten skål och servera till falukorven.