Du behöver

  • 1 st lök liten gul
  • 1 bitar rotselleri
  • 1 st palsternacka liten
  • 1 st morot
  • salt
  • pepparmix
  • 1.5 krm curry

Till stekning:

smör margarin eller olja

Timjanfärs:

300 g nötfärs
1 st ägg
1 tsk potatismjöl
0.5 tsk timjan
0.5 tsk salt
1 krm pepparmix

Att servera till:

potatismos
senap

Gör så här

1
Skala och skär halva löken i skivor och hälften av rotsakerna i tunna stavar. Kör resten av löken och rotsakerna i en matberedare så att de blir finfördelade, eller riv grovt på rivjärn.

2
Fräs lite matfett i en traktörpanna och lägg i de skivade och strimlade rotsakerna. Salta och strö på lite pepparmix och lite curry. Rör om och lägg på locket. Låt alltsammans fräsa på svag värme tills rotsakerna är mjuka.

3
Blanda under tiden färsen med ägg och potatismjöl. Tillsätt de finfördelade rotsakerna. Smaksätt med timjan, salt och pepparmix. Forma färsen till fyra biffar. Stek i matfett, 2–3 minuter per sida.

4
Ät med rotsakerna och ett gott potatismos.