Du behöver

  • 1 st halloumi (250 g)
  • 0.5 st paprika gul
  • 1.5 tsk olivolja
  • 4 st bröd små skivor vitt
  • rosépeppar
  • pinjenötter eller solrosfrön

Att servera till

sallad
körsbärstomater

Gör så här

1
Skär halloumiosten i skivor. Kärna ur och strimla paprikahalvan.

2
Stek bröden i lite olja. Ta upp dem och fräs paprikastrimlorna någon minut. Stek därefter halloumiskivorna på båda sidorna tills de är fint gyllenbruna.

3
Lägg dem på bröden och strö över rosépeppar. Placera paprikan ovanpå och lägg på pinjenötterna. Servera med sallad och tomater.


Kommentar:
Tips: Rostar frön och nötter gör man enklast genom att lägga dem i en het torr stekpanna någon minut. Rör om hela tiden så att de inte bränns.