Du behöver

  • 600 g strömming- eller sillfiléer
    1 tsk salt
    3 dl vatten
    3 msk ättiksprit
    10 kryddpepparkorn
    2 tsk socker
    1 lagerblad
    2 hårdkokta ägg
    2 msk riven pepparrot
    2 dl finhackad dill
    100 g smör
    2-3 morötter
    1 tsk (raps)olja
    1 krm salt
    Tillbehör:
    P

Gör så här

1
Salta filéerna på köttsidan, vik sedan ihop fiskarna och lägg dem med ena skinnsidan uppåt i en vid gryta. Koka i en annan kastrull upp vatten, ättiksprit, kryddpepparkorn, socker och lagerblad till en lag.

2
Häll den heta lagen över fisken som får småkoka cirka 10 minuter. Ta upp fisken när den är färdig och lägg den på ett varmt serveringsfat. Strö över hackat ägg, riven pepparrot och dill. Häll till sist över det smälta smöret.

3
Skala morötterna och fortsätt sedan att skala hela moroten så att det bildas långa “krusiduller”. Fräs upp dem hastigt i olja och salt.