Du behöver
- 1 blomkålshuvud, ca 1 kg
- 5 dl buljong
- 2 dl mellanmjölk
- salt, vitpeppar
- kajennpeppar
- Färsrullar:
- 200 g nötfärs
- 1 hackad gul lök
- 1 tsk olivolja
- salt, svartpeppar
- 1/2 tsk mald spiskummin
- 4 plattor tinad smördeg
Gör så här
1
Dela blomkålen i grova skivor och låt den sjuda i kokande buljong 15 minuter. Mixa den till puré med stavmixer.
2
Tillsätt mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt, vitpeppar och en aning kajennpeppar.
3
4
Färsrullar:
5
Fräs färs och lök i oljan på medelvärme. Smaksätt med salt, peppar och spiskummin. Låt svalna.
6
Fördela fräset på smördegsplattorna på papprad plåt. Rulla ihop till korvar och lägg med skarven nedåt. Tryck till de öppna sidorna med gaffel. Pensla eventuellt med mjölk, pricka och grädda 12 minuter i 225 grader varm ugn.