Du behöver

  • 0.5 pkt bacon
  • ärter ca 300 g djupfrysta
  • buljong på thaifond
  • grönsaksbuljongtärning eller
  • salt
  • svartpeppar nymald

Att servera till:

1 dl minifraiche eller lätt-creme fraiche
2 msk klippt gräslök
knäckemacka

Till dessert:

jordgubbar varsin pannkaka plus några

Gör så här

1
Strimla baconskivorna och stek dem i en het torr stekpanna utan något extra fett, så att de blir krispiga. Låt dem rinna av på hushållspapper.

2
Lägg ärterna i en kastrull, häll på buljongen och låt koka upp. Dra kastrullen från värmen och låt stå cirka 5 minuter.

3
Häll över alltsammans i en mixer eller matberedare, eller använd en stavmixer, och kör soppan tills den blir slät. Smaka av med salt och peppar efter tycke och smak.

4
Blanda creme fraiche och gräslök.

5
Hetta upp soppan och bjud den med en klick creme fraiche smaksatt med gräslök och ett par skedar knaperstekt bacon. Grova knäckemackor eller fullkornsbröd är gott till. Avsluta med varsin pannkaka eller några plättar och jordgubbar.