Du behöver

  • 1.5 msk olja
  • 1 st lök hackad
  • 6.5 st potatis (750 g)
  • 0.75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk oregano torkad, smulad

Salladstopp:

2 st tomater i skivor
1 st avokado i klyftor
0.5 st keso (125 g)

(smulor av chèvre – vit getost)

8 st svarta oliver

Gör så här

1
Hetta upp hälften av oljan i en (plastbelagd) stekpanna. Fräs löken blank. Blanda ner löken i potatisrivet. Salta och krydda. Krama vattnet ur potatisrivet. Klappa ner potatisrivet i stekpannan till en stor kaka. Stek på medelvärme 8 minuter tills ytan börjar ånga. Vänd på ett stort lock. Häll mer olja i pannan om så behövs. Låt kakan glida tillbaka i pannan och stek röstin färdig, cirka 8 minuter, helst med ett lock på glänt.

2
Garnera röstin med tomat, avokado, keso eventuellt chèvre och oliver.