Du behöver
- 1.5 msk olja
- 1 st lök hackad
- 6.5 st potatis (750 g)
- 0.75 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 tsk oregano torkad, smulad
Salladstopp:
2 st tomater i skivor
1 st avokado i klyftor
0.5 st keso (125 g)
(smulor av chèvre – vit getost)
8 st svarta oliver
Gör så här
1
Hetta upp hälften av oljan i en (plastbelagd) stekpanna. Fräs löken blank. Blanda ner löken i potatisrivet. Salta och krydda. Krama vattnet ur potatisrivet. Klappa ner potatisrivet i stekpannan till en stor kaka. Stek på medelvärme 8 minuter tills ytan börjar ånga. Vänd på ett stort lock. Häll mer olja i pannan om så behövs. Låt kakan glida tillbaka i pannan och stek röstin färdig, cirka 8 minuter, helst med ett lock på glänt.
2
Garnera röstin med tomat, avokado, keso eventuellt chèvre och oliver.