Du behöver
- 750 g räkor oskalade
- 2 tsk olja
- 3 st schalottenlökar
- 1 st saffran påse
- 12 dl fiskbuljong
- 3 dl fullkornspasta okokt
- 3 st avokado
- 1.5 dl lätt crème fraiche
- 0.5 st pressad citron
- 1 st knippe gräslök
- 4 skiva bröd
Gör så här
1
Tina räkorna om de är frysta. Värm olja i en kastrull och fräs finhackad lök. Pudra över saffran, späd omedelbart med buljongen och låt koka upp.
2
Lägg i pastan och koka enligt pakets anvisningg.
3
Skala räkorna. Skala och kärna ur avokadon, skär den i tunna klyftor.
4
Låt inte pastan koka mjuk, den ska vara kraftigt al dente. Den kommer hinna mjukna ytterligare innan servering. Vispa i crème fraiche, lägg i räkor och avokado. Smaka av med pressad citron. Toppa med gräslök och servera. Servera med ett gott halvgrovt rostat bröd.