Du behöver

  • 750 g räkor oskalade
  • 2 tsk olja
  • 3 st schalottenlökar
  • 1 st saffran påse
  • 12 dl fiskbuljong
  • 3 dl fullkornspasta okokt
  • 3 st avokado
  • 1.5 dl lätt crème fraiche
  • 0.5 st pressad citron
  • 1 st knippe gräslök
  • 4 skiva bröd

Gör så här

1
Tina räkorna om de är frysta. Värm olja i en kastrull och fräs finhackad lök. Pudra över saffran, späd omedelbart med buljongen och låt koka upp.

2
Lägg i pastan och koka enligt pakets anvisningg.

3
Skala räkorna. Skala och kärna ur avokadon, skär den i tunna klyftor.

4
Låt inte pastan koka mjuk, den ska vara kraftigt al dente. Den kommer hinna mjukna ytterligare innan servering. Vispa i crème fraiche, lägg i räkor och avokado. Smaka av med pressad citron. Toppa med gräslök och servera. Servera med ett gott halvgrovt rostat bröd.