Du behöver
- 1/2 msk margarin + 1 msk olja
- 6 små lökar, skalade
- 50 g små champinjoner
- 200 g falukorv i strimlor
- 1 krm salt
- 1/2 krm vitpeppar
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk ljus fransk senap
- 1 1/2 dl kalvbuljong
- 1 krm strösocker
- 2 msk crème fraîche till redning
- 1 riven saltgurka
Gör så här
1
Hetta upp margarin och olja. Bryn lök, svamp och korv lätt. Tillsätt de övriga ingredienserna, men vänta med crème fraîche och saltgurka, och låt grytan sjuda 8-10 minuter.
2
Ta grytan av spisen. Rör ut crème fraîche med lite av skyn och rör tillbaka redningen i grytan. Koka inte. Toppa med gurkrivet.
3
Servera med sommargrönsaker och potatis eller ris.