Du behöver

  • 1/2 msk margarin + 1 msk olja
  • 6 små lökar, skalade
  • 50 g små champinjoner
  • 200 g falukorv i strimlor
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk ljus fransk senap
  • 1 1/2 dl kalvbuljong
  • 1 krm strösocker
  • 2 msk crème fraîche till redning
  • 1 riven saltgurka

Gör så här

1
Hetta upp margarin och olja. Bryn lök, svamp och korv lätt. Tillsätt de övriga ingredienserna, men vänta med crème fraîche och saltgurka, och låt grytan sjuda 8-10 minuter.

2
Ta grytan av spisen. Rör ut crème fraîche med lite av skyn och rör tillbaka redningen i grytan. Koka inte. Toppa med gurkrivet.

3
Servera med sommargrönsaker och potatis eller ris.