Du behöver
- 1 kg potatis
- vatten + salt
- 1 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
- salt
- vitpeppar nymalen
- persilja
Gör så här
1
Välj ut knappt medelstora potatisar. Skala och skär dem i 5 mm tjocka skivor. Lägg dem i kokande saltat vatten. Låt koka upp igen och koka cirka 5 minuter tills potatisskivorna är knappt färdigkokta. Häll av vattnet och spola hastigt av dem med kallt vatten. Låt rinna av väl.
2
Smält matfettet i en kastrull och rör ner mjölet. Häll i mjölken och grädden under omrörning och låt såsen koka 3-5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
3
Rör försiktigt ner potatisen i såsen och låt rätten bli genomvarm. Lägg upp den gräddstuvade potatisen i en het skål och garnera med klippt persilja.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows