Du behöver

  • 0.5 st burk kidneybönor
  • 0.5 st bönor
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 pkt spenatblad (50 g)
  • 2 st paprikor stora grillade i bitar
  • 1 msk chilisås sötsur
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk vatten
  • rucola
  • ostmacka

Gör så här

1
Häll bönorna i en sil och spola bort burklagen med kallvatten. Överblivna bönor kan frysas, de tinar fort i mikron när det är dags att använda dem.

2
Hetta upp oljan i en stekpanna. Vänd kvickt ner spenatbladen i pannan tills de nästan börjar bli mjuka, det tar bara några sekunder. Vänd ner bönorna, lyft och vänd tills de är varma, cirka 1 minut.

3
Vänd ner paprika (grillad paprika finns att köpa på burk, annars grilla i ugn tills skinnet blir bränt, svalna under folie, ta bort skinn och frön).

4
Rör samman chilisås, balsamvinäger och vatten. Skeda över bönorna och servera med rucola och ostmackor.