Du behöver

  • 350 g fiskfilé
  • sej kolja eller torsk
  • 2.5 dl vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 msk redning till ljusa såser
  • 2.5 msk pesto
  • salt och vitpeppar

Att servera till:

potatismos
broccoli
rucola

Gör så här

1
Halvtina fiskblocket. Dela det mitt itu på längden och skär stora tärningar rakt över.

2
Lägg fiskbitarna i en liten kastrull. Häll på vatten, smula i buljong och koka upp. Sjud på svag värme cirka 8 minuter tills fisken nätt och jämnt är genomkokt. Ta upp bitarna med hålslev och lägg dem i en skål.

3
Vispa ner redningsmjölet och peston i fiskspadet. Koka upp och koka såsen 1 minut. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken.

4
Servera med potatismos, kokt broccoli och några rucolablad. Garnera med en finhackad tomatskiva om mer färg önskas.