Du behöver
- 350 g fiskfilé
- sej kolja eller torsk
- 2.5 dl vatten
- 1 tärning fiskbuljong
- 1 msk redning till ljusa såser
- 2.5 msk pesto
- salt och vitpeppar
Att servera till:
potatismos
broccoli
rucola
Gör så här
1
Halvtina fiskblocket. Dela det mitt itu på längden och skär stora tärningar rakt över.
2
Lägg fiskbitarna i en liten kastrull. Häll på vatten, smula i buljong och koka upp. Sjud på svag värme cirka 8 minuter tills fisken nätt och jämnt är genomkokt. Ta upp bitarna med hålslev och lägg dem i en skål.
3
Vispa ner redningsmjölet och peston i fiskspadet. Koka upp och koka såsen 1 minut. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken.
4
Servera med potatismos, kokt broccoli och några rucolablad. Garnera med en finhackad tomatskiva om mer färg önskas.