Du behöver
- 1 st gul lök
- 400 g champinjoner putsade
- smör eller olja
- 1 dl bladpersilja hackad
- 1 dl råris (rå)ris
- 1 dl hasselnötter rostade hackade
- 2 msk crème fraîche
- baguetteskivor
Gör så här
1
Skala och hacka löken fint. Hacka champinjonerna. Fräs lök och champinjoner i smör eller olja på svag värme under omrörning tills löken är glansig och vätskan avdunstar från champinjonerna. Blanda i bladpersilja och kokt ris och stek några minuter.
2
Rosta hasselnötter i torr panna och hacka dem innan de vänds ner i champinjonmassan tillsammans med crème fraiche, Låt svalna, häll upp i en skål och ställ i kylskåpet några timmar.
3
Stänk brödet med lite olivolja. Lägg 2 matskedar champinjonmousse på varje baguetteskiva. Garnera med bladpersilja och hackade nötter.