Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 400 g champinjoner putsade
  • smör eller olja
  • 1 dl bladpersilja hackad
  • 1 dl råris (rå)ris
  • 1 dl hasselnötter rostade hackade
  • 2 msk crème fraîche
  • baguetteskivor

Gör så här

1
Skala och hacka löken fint. Hacka champinjonerna. Fräs lök och champinjoner i smör eller olja på svag värme under omrörning tills löken är glansig och vätskan avdunstar från champinjonerna. Blanda i bladpersilja och kokt ris och stek några minuter.

2
Rosta hasselnötter i torr panna och hacka dem innan de vänds ner i champinjonmassan tillsammans med crème fraiche, Låt svalna, häll upp i en skål och ställ i kylskåpet några timmar.

3
Stänk brödet med lite olivolja. Lägg 2 matskedar champinjonmousse på varje baguetteskiva. Garnera med bladpersilja och hackade nötter.