Du behöver
- 600 g blandfärs
- 1.5 dl matlagningsgrädde 15 %
- 1 st ägg
- 2 msk skånsk grovkornig senap eller annan matlagningssenap
- 0.5 tsk salt
- vitpeppar
- 2 msk rapsolja
- 1 kg potatis skalad
- 2.5 dl mjölk mellanmjölk
- salt och vitpeppar
- 150 g sockerärter
Gör så här
1
Arbeta ihop blandfärs, matlagningsgrädde, ägg, senap, salt och peppar.
2
3
Forma biffar och stek dem i lite rapsolja på båda sidor.
4
Efterstek dem i ugnen, 200 grader i 10 minuter.
5
Koka potatisen mjuk. Slå bort vattnet, låt det ånga av ordentligt. Värm mjölken till strax under kokpunkten.
6
7
Mosa potatisen med en gaffel och rör i mjölken. Gärna med en ballongvisp eller en elvisp. Krydda med salt och peppar.
8
Servera till hackebiffarna
9
tillsammans med lättkokta sockerärter.
10
11
Senap:
12
Häll 2 påsar bruna senapsfrön och 1 påse gula frön (à 35 g)
13
i en mixer. Kör så att fröna krossas, häll upp dem i en skål. Tillsätt 1 msk Colmans senapspulver, 1 1/2 dl vatten,
14
2 msk rödvinsvinäger, 2 msk rapsolja och 1/2 tsk salt. Låt svälla 3-4 dagar innan du använder den. Späd eventuellt med lite mer vatten.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows