Du behöver

  • 1/2-1 l kantareller färska eller 1 burk kantareller
  • 1 st lök liten gul
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • salt svartpeppar
  • 2 msk havregryn
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar nymald
  • 250 g kalvfärs nötfärs eller blandfärs

Att servera till:

buljongkokta sensommardelikatesser

Gör så här

1
Ansa och hacka kantarellerna. Spara några hela till garnering. Låt kantareller från burk rinna av väl. Skala och finhacka löken. Stek alltsammans i lite av matfettet, tills den vätska som bildats kokat in och svamp och lök fått fin färg. Salta och peppra. Låt svalna.

2

3
Blanda havregryn och mjölk i en skål. Tillsätt ägg, salt, peppar och köttfärs. Arbeta färsen smidig. Blanda ner den stekta svampen och löken, men spara lite till garnering av de färdiga biffarna.

4

5
Forma färsen till jämnstora biffar och stek dem i lite matfett. Beräkna 3-4 minuter på varje sida. Bjud med buljongkokta sensommardelikatesser. Skivad rotselleri, morötter, purjo och potatisklyftor.


Kommentar:
Rent havre kan ätas av den som inte tål gluten, men rekommenderas för närvarande inte till barn under 18 år.