Du behöver
- 1/2-1 l kantareller färska eller 1 burk kantareller
- 1 st lök liten gul
- 1.5 msk smör eller margarin
- salt svartpeppar
- 2 msk havregryn
- 0.5 dl mjölk
- 1 st ägg
- 0.5 tsk salt
- svartpeppar nymald
- 250 g kalvfärs nötfärs eller blandfärs
Att servera till:
buljongkokta sensommardelikatesser
Gör så här
1
Ansa och hacka kantarellerna. Spara några hela till garnering. Låt kantareller från burk rinna av väl. Skala och finhacka löken. Stek alltsammans i lite av matfettet, tills den vätska som bildats kokat in och svamp och lök fått fin färg. Salta och peppra. Låt svalna.
2
3
Blanda havregryn och mjölk i en skål. Tillsätt ägg, salt, peppar och köttfärs. Arbeta färsen smidig. Blanda ner den stekta svampen och löken, men spara lite till garnering av de färdiga biffarna.
4
5
Forma färsen till jämnstora biffar och stek dem i lite matfett. Beräkna 3-4 minuter på varje sida. Bjud med buljongkokta sensommardelikatesser. Skivad rotselleri, morötter, purjo och potatisklyftor.
Rent havre kan ätas av den som inte tål gluten, men rekommenderas för närvarande inte till barn under 18 år.