Du behöver
- 9 st Strömminingsfiléer
- 1.5 msk smör eller lättmargarin
- 2 msk hackad dill
- 0.5 tsk citron pressad
- ströbröd
- salt svartpeppar
- smör eller margarin till stekning
Att servera till:
potatismos
ärter
tomatsallad citronmeliss och gräslök
knäckebröd
Gör så här
1
Skölj strömmingsfiléerna och låt dem rinna av. Lägg dem med köttsidan upp på en skärbräda.
2
Blanda mjukt smör med hackad dill och lite pressad
3
citronsaft. Lägg en klick dill-smör på hälften av strömmingarna och lägg på resten av filéerna. Vänd dem i ströbröd blandat med salt och peppar. Använd glutenfritt ströbröd vid celiaki.
4
Stek strömmingsflundrorna i lite matfett på medelvärme tills de är genomstekta, 2-3 minuter per sida.
5
Servera direkt med potatismos, ärter och tomatsallad. Knäckemackor är alltid gott till fisk. Välj glutenfritt knäcke vid celiaki.