Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 msk olivolja
  • 250 g nötfärs
  • 1/2-1 tsk chilipulver
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st vita bönor i tomatsås (400 g)
  • 2 st tunnbröd (välj glutenfritt vid celiaki)

Att servera till:

isbergssallad strimlad
tomatskivor
lökringar

Dessert

yoghurt mild
apelsinklyfta

Gör så här

1
Skala och grovhacka löken. Kärna ur och strimla paprikan.

2
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn färsen. Dela den i mindre bitar med hjälp av en gaffel. Blanda ner lök och paprika. Låt alltsammans fräsa några minuter. Smaksätt med chili, svartpeppar och salt.

3
Häll på bönorna och låt röran puttra en liten stund.

4
Placera bröden plant och lägg på en hög strimlad isbergssallad på varje. Fördela färsröran ovanpå. Lägg på

5
tomater och lökringar.

6
Vik ihop och servera köttfärsgömmorna direkt. Avsluta med mild yoghurt och apelsin.