Du behöver

  • vatten salt
  • 6 prt matris
  • citron saften av 1
  • 2.5 st fänkål (ca 600 g)
  • 1 msk smör till folien
  • 600 g fiskfilé (t ex spätta)
  • salt kajennpeppar
  • 0.5 st gräslök knippa
  • 0.25 st persilja knippa
  • 2.5 st rödbetor kokta, kalla, skalade
  • 1.5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk riven pepparrot
  • salt vitpeppar

Gör så här

1
Koka upp vatten med salt till riset efter paketets anvisning. Byt ett par matskedar av vattnet mot pressad saft av citron. Använd en vid kastull med extra plats under locket. Skölj riset i sil under rinnande vatten och lägg i.

2
Klyv grövre fänkålsstånd, lägg i riskastrullen. Låt sjuda under lock 10 minuter. Ta upp fänkålen och håll den varm under folie medan ris och fiskpaket kokar färdigt.

3
Smöra fyra bitar alfolie, lika långa som breda. Fördela fiskfilén på foliebitarnas mitt. Salta, pudra en aning kajennpeppar över. Lägg på gräslök och persilja. Förslut folien som bilden nedan visar och lägg paketen på riset, under locket. Efter cirka 10 minuter är fisken färdig. Håll varmt tills riset är helt klart.

4
Grovriv 2-3 kokta kalla skalade rödbetor i yoghurten, blanda ihop med pepparrot. Smaka av med salt och vitpeppar.