Du behöver

  • 350 g kycklingfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 knipplök
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 liter vatten
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • Att lägga i soppan
  • 1/2 burk röda
  • kidneybönor
  • 1 dl majs
  • 1/2 ask sockerärter
  • 30 g ärtskott
  • fullkornsbröd att äta till

Gör så här

1
Mosa färsen tillsammans med salt i matberedaren tills färsen samlar sig som en boll. Lägg i grovhackad knipplök, spiskummin, peppar och potatismjöl. Snurra ihop ingredienserna. Tillsätt mjölken i stråle medan maskinen arbetar färsen slät.

2
Koka upp vattnet med buljong. Forma färsen till bullar med en fuktad sked mot fuktad handflata. Sjud bullarna i buljongen cirka 8 minuter tills de är fasta rakt igenom. Ta upp dem.

3
Red spadet med 4 msk idealmjöl som vispas ner. Koka upp. Lägg i grönsakerna och koka dem nätt och jämnt mjuka cirka 4 minuter. Smaka av med salt. Lägg i bullarna och servera soppan med gröna ärtskott eller annat grönt strössel. Bröd till.