Du behöver
- 2 paket (à 420 g) salt steksill
- (1 ägg)
- 1-2 dl kokosflingor
- smör eller olja till stekning
- vitpeppar från kvarn
- Sås:
- 2-3 dl kokosgrädde
- 1 stånd citrongräs
Gör så här
1
Börja med såsen: Sjud kokosgrädde med grovskivat citrongräs i kastrull på medelvärme cirka 10 minuter. Låt svalna, kan förvaras kallt ett par dagar.
2
3
Sillen:
4
Skölj av steksillen och låt den rinna av. Klipp flundror till enkelfiléer, ta bort ryggfenan på samma gång.
5
Vispa upp ägget i en djup tallrik och doppa en filé i taget först i ägg, sedan i kokos. Man kan utesluta ägget, men kokosen fäster inte riktigt lika bra då.
6
Stek sillfiléerna i smör eller rapsolja på medelvärme, ett par minuter på varje sida.
7
Lägg i ugnsform för värmning om sillen ska serveras först om en stund (cirka 7 minuter i 150 grader).
8
Droppa lite av citrongrässåsen över fisken, servera resten bredvid, till kokt färskpotatis.