Du behöver

  • 2 paket (à 420 g) salt steksill
  • (1 ägg)
  • 1-2 dl kokosflingor
  • smör eller olja till stekning
  • vitpeppar från kvarn
  • Sås:
  • 2-3 dl kokosgrädde
  • 1 stånd citrongräs

Gör så här

1
Börja med såsen: Sjud kokosgrädde med grovskivat citrongräs i kastrull på medelvärme cirka 10 minuter. Låt svalna, kan förvaras kallt ett par dagar.

2

3
Sillen:

4
Skölj av steksillen och låt den rinna av. Klipp flundror till enkelfiléer, ta bort ryggfenan på samma gång.

5
Vispa upp ägget i en djup tallrik och doppa en filé i taget först i ägg, sedan i kokos. Man kan utesluta ägget, men kokosen fäster inte riktigt lika bra då.

6
Stek sillfiléerna i smör eller rapsolja på medelvärme, ett par minuter på varje sida.

7
Lägg i ugnsform för värmning om sillen ska serveras först om en stund (cirka 7 minuter i 150 grader).

8
Droppa lite av citrongrässåsen över fisken, servera resten bredvid, till kokt färskpotatis.