Du behöver

  • 500 g färskpotatis
  • 1 dl gräddfil
  • 3 msk hackad dill
  • 2 msk senap grov
  • 0.5 tsk salt
  • 4 st fralla
  • 400 g lax gravad i tunna skivor
  • 4 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

1
Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och svalna. Skär potatisen i små kuber.

2
Blanda gräddfilen med dill, senap och salt. Vänd i potatisen.

3
Klyv frallorna och fyll med potatissallad och lax.

4
Skölj och tärna tomaterna. Skala och skiva löken. Blanda tomater och lök med olivolja, vinäger, salt och peppar.

5
Servera tomatsalladen vid sidan om frallan och bjud på päron som dessert.