Du behöver
- 500 g färskpotatis
- 1 dl gräddfil
- 3 msk hackad dill
- 2 msk senap grov
- 0.5 tsk salt
- 4 st fralla
- 400 g lax gravad i tunna skivor
- 4 st tomater
- 1 st rödlök
- 1 msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- 1 krm salt
- 1 krm peppar
Gör så här
1
Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och svalna. Skär potatisen i små kuber.
2
Blanda gräddfilen med dill, senap och salt. Vänd i potatisen.
3
Klyv frallorna och fyll med potatissallad och lax.
4
Skölj och tärna tomaterna. Skala och skiva löken. Blanda tomater och lök med olivolja, vinäger, salt och peppar.
5
Servera tomatsalladen vid sidan om frallan och bjud på päron som dessert.