Du behöver

  • 400 g fiskfilé kolja,
  • torsk eller sej
  • 5 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 4 st morötter skrapade
  • 1 st litet blomkålshuvud i buketter
  • 1 msk smör
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1 dl matyoghurt
  • salt och vitpeppar
  • 500 g potatis

Gör så här

1
Halvtina fiskblocket i mikron. Dela blocket på längden och skär stora tärningar på tvären.

2
Koka upp vatten med salt och hela morötter. Lägg i blomkålsbuketterna när vattnet kokat

3
2 minuter, så att morötter och blomkål blir färdiga samtidigt efter 5 minuter. Ta upp dem med hålslev på ett fat.

4
Smält smör i en annan kastrull och rör ner mjöl. Vispa ner det kokande grönsaksspadet. Koka upp. Lägg fisktärningarna i såsen och sjud dem cirka 5 minuter tills de är genomkokta. Lägg upp dem tillsammans med grönsakerna.

5
Vispa ner yoghurt i såsen och smaka av med salt och vitpeppar. Häll såsen över. Servera med kokt potatis.