Du behöver
- 400 g fiskfilé kolja,
- torsk eller sej
- 5 dl vatten
- 1 krm salt
- 4 st morötter skrapade
- 1 st litet blomkålshuvud i buketter
- 1 msk smör
- 1.5 msk vetemjöl
- 1 dl matyoghurt
- salt och vitpeppar
- 500 g potatis
Gör så här
1
Halvtina fiskblocket i mikron. Dela blocket på längden och skär stora tärningar på tvären.
2
Koka upp vatten med salt och hela morötter. Lägg i blomkålsbuketterna när vattnet kokat
3
2 minuter, så att morötter och blomkål blir färdiga samtidigt efter 5 minuter. Ta upp dem med hålslev på ett fat.
4
Smält smör i en annan kastrull och rör ner mjöl. Vispa ner det kokande grönsaksspadet. Koka upp. Lägg fisktärningarna i såsen och sjud dem cirka 5 minuter tills de är genomkokta. Lägg upp dem tillsammans med grönsakerna.
5
Vispa ner yoghurt i såsen och smaka av med salt och vitpeppar. Häll såsen över. Servera med kokt potatis.