Du behöver

  • 1 bit (250 g) halloumi
  • 1 halvbaguette
  • Tomatsmör
  • 100 g smör eller lättmargarin
  • 3-4 soltorkade, marinerade tomater
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 krm pepparmix
  • 1 krm salt
  • 2 msk hackad basilika

Gör så här

1
Rör matfettet smidigt. Finhacka väl avrunna marinerade tomater. Blanda ner tomater, pressad vitlök och rivet citronskal i matfettet. Smaksätt med pepparmix och salt. Tillsätt till sist hackad basilika.

2
Grilla eller rosta skivor av baguette. Använd glutenfritt bröd vid celiaki. Bred brödet med tomatsmöret.

3
Grilla hastigt halloumiosten. Pudra över lite pepparmix. Lägg osten på bröden och servera på en salladsbädd.