Du behöver

  • 11 st potatis ca 1 kg
  • 500 g broccoli färsk
  • 4 dl grönsaksbuljong tärning + vatten
  • 1 st bladpersilja knippa
  • 600 g torskfilé
  • 2 msk margarin eller smör
  • 1 tsk citron rivet skal av
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar mald

Gör så här

1
Skala och skär potatisen i klyftor. Skölj och skär broccolin i buketter och stammen i skivor.

2
Lägg potatisen i en traktörpanna och häll på buljongen. Klipp över cirka hälften av persiljan och låt koka under lock ungefär 10 minuter. Tillsätt broccolin och koka ytterligare cirka 5 minuter.

3
Skär torskfilén i fingertjocka strimlor. Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek fisken tills den fått fin färg. Krydda med citronskal, salt och peppar.

4
Ta upp potatis och broccoli och lägg på ett serveringsfat. Fördela fisken över och häll buljongen vid sidan om. Garnera med resterande persilja.

5
Servera med citron i klyftor att pressa över samt bröd och ost.

6
Avsluta med frukt.