Du behöver
- 11 st potatis ca 1 kg
- 500 g broccoli färsk
- 4 dl grönsaksbuljong tärning + vatten
- 1 st bladpersilja knippa
- 600 g torskfilé
- 2 msk margarin eller smör
- 1 tsk citron rivet skal av
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar mald
Gör så här
1
Skala och skär potatisen i klyftor. Skölj och skär broccolin i buketter och stammen i skivor.
2
Lägg potatisen i en traktörpanna och häll på buljongen. Klipp över cirka hälften av persiljan och låt koka under lock ungefär 10 minuter. Tillsätt broccolin och koka ytterligare cirka 5 minuter.
3
Skär torskfilén i fingertjocka strimlor. Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek fisken tills den fått fin färg. Krydda med citronskal, salt och peppar.
4
Ta upp potatis och broccoli och lägg på ett serveringsfat. Fördela fisken över och häll buljongen vid sidan om. Garnera med resterande persilja.
5
Servera med citron i klyftor att pressa över samt bröd och ost.
6
Avsluta med frukt.