Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 50 g margarin eller smör
  • 1 dl kesella lätt
  • 2 krm salt
  • 2 st morötter
  • 1 bitar kålrot ca 300 g
  • 1 st palsternacka
  • 2.5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar mald
  • 400 g kassler
  • 2 dl riven ost

Gör så här

1
Hacka samman mjölet, matfettet, skuret i mindre bitar, kesella och salt, gärna i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform, cirka 25 cm i diameter. Nagga botten och grädda mitt i ugnen i 225 grader cirka 15 minuter.

2
Skala och skär morötter, kålrot och palsternacka i mindre bitar. Koka rotfrukterna mjuka i buljongen i en gryta.

3
Häll av buljongen, men spara den. Mosa rotfrukterna med en potatisstöt eller elvisp och späd med buljongen till ett fast mos. Smaka av med salt och peppar.

4
Skär kasslern i tunna strimlor. Bred ut moset i pajskalet och strö över kasslerstrimlor och ost.

5
Grädda pajen ytterligare 10-15 minuter tills osten smält och fått färg.

6
Servera pajen med en blandad sallad.