Du behöver

  • 1 (350 g) fänkål
  • 2 (250 g) stora morötter
  • 4 (300 g) medelstora potatisar
  • 1/2 (500 g) blomkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk spiskummin
  • 300 g skivad kryddig och fettsnål korv, exempelvis Kielbaska
  • 3 dl hönsbuljong
  • 2 1/2 dl fettsnål grädde, exempelvis Keldas lagalätt
  • salt och vitpeppar
  • 2 msk hackad timjan

Gör så här

1
Skala och tärna alla grönsaker grovt. Fräs dem i olivolja och pudra över kryddorna. Fräs utan att det tar färg. Lägg i korven, rör om och häll på buljong. Låt det småputtra på svag värme i tio minuter. Häll på grädden och koka i fem minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer kryddor. Strö över timjan.

2
Servera med basmatiris och mango chutney.