Du behöver
- 0.5 st buljongtärning (fisk eller grönsak)
- 0.5 dl konjak eller buljong
- 1 dl vatten
- 0.5 dl jasminris eller snabbris
- 0.5 st paprika (tärnad)
- laxskivor/bitar (ca 100 g) otinad
Tillbehör:
1 st wasabi eller pepparrot
tomat skivad
rucola eller annan sallad
Gör så här
1
Koka upp tärning, konjak, vatten och ris. Lägg i laxskivan. På med lock och låt småkoka i 5 minuter.
2
Vänd laxskivan, späd eventuellt med lite mer vatten och låt puttra vidare i ytterligare 5 minuter.
3
Känn med sticka om laxen är klar. Använder du tinad lax blir tillagningstiden betydligt kortare.
4
Lägg upp på tallrik och servera med tillbehören.
5
Den här måltiden kräver en dessert. Njut glass och fruktsallad exempelvis.