Du behöver

  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 tsk dillfrö
  • 2 msk matolja
  • 8 dl vatten
  • 3 msk hummerfond på flaska
  • 1 dl lättöl
  • 1 tsk salt
  • 2 dl risoni (risformad pasta)
  • 600 g benfri lax i kuber 3 x 3 cm
  • 1 burk kräftstjärtar, 170 g
  • 1 ask cocktailtomater, 250 g
  • 4 msk riven pepparrot
  • lite plockad dill

Gör så här

1
Fräs lök och dillfrö hastigt i oljan utan att de får färg. Häll i vatten, hummerfond, öl och salt. Koka upp, tillsätt risoni och koka i 7 minuter. Lägg i laxkuberna och koka i ytterligare 2-3 minuter.

2
Lägg i kräftstjärtar och tomater som du först delat. Låt dem bli varma.

3
Fiska upp laxkuberna och lägg dem i djupa tallrikar, slå buljongen med kräftor, risoni och tomater runt. Toppa med pepparrot och dill som på bilden.