Du behöver
- 1 liten gul lök, hackad
- 1 tsk dillfrö
- 2 msk matolja
- 8 dl vatten
- 3 msk hummerfond på flaska
- 1 dl lättöl
- 1 tsk salt
- 2 dl risoni (risformad pasta)
- 600 g benfri lax i kuber 3 x 3 cm
- 1 burk kräftstjärtar, 170 g
- 1 ask cocktailtomater, 250 g
- 4 msk riven pepparrot
- lite plockad dill
Gör så här
1
Fräs lök och dillfrö hastigt i oljan utan att de får färg. Häll i vatten, hummerfond, öl och salt. Koka upp, tillsätt risoni och koka i 7 minuter. Lägg i laxkuberna och koka i ytterligare 2-3 minuter.
2
Lägg i kräftstjärtar och tomater som du först delat. Låt dem bli varma.
3
Fiska upp laxkuberna och lägg dem i djupa tallrikar, slå buljongen med kräftor, risoni och tomater runt. Toppa med pepparrot och dill som på bilden.