Du behöver

  • 3 st avokado
  • 5 dl grönsaksbuljong tärning eller fond
  • 1.5 msk pressad limesaft
  • salt
  • svartpeppar

Spett

8 st champinjoner små färska
1 bitar röd paprika
0.5 st lime
1 msk smör eller margarin
salt
svartpeppar

Gör så här

1
Dela, kärna ur och gröp ur avokadofrukterna. Lägg fruktköttet i en matberedare eller mixer. Tillsätt buljongen. Mixa soppan slät och fin. Smaksätt med limesaft, salt och peppar.

2
Ansa champinjonerna, skär små bitar av paprikan och limefrukten. Trä alltsammans på korta spett. Stek spetten hastigt i matfett i en stekpanna. Krydda med lite salt och peppar. Servera spetten till den kalla eller rumstempererade soppan.


Kommentar:
Tips! För att undvika att avokadosoppan mörknar tillsätter man oftast någon syra, till exempel lime- eller citronsaft, men det finns även andra metoder. Ett annorlunda tips är att lägga avokadokärnorna i soppan och ta upp dem före serveringen.