Du behöver
- 0.5 st morot
- 0.5 st purjolök det gröna
- 0.5 st squash liten
- 1 tsk olivolja mild
- 5 dl färdig fisksoppa från kyldisken
- 1 st fiskbullar burk i buljong
- 1 prt laxfilé 120 g
Att servera till:
kokt ris
brytbröd
Gör så här
1
1. Skala moroten, ansa purjo och squash. Skär tvärsöver i femcentimetersbitar, som sedan tunnskivas och strimlas. Låt dem svettas i oljan i kastrullen på låg värme tills de blir lite mjuka.
2
2. Häll på soppan och låt den bli varm, häll i väl avrunna fiskbullar och sjud 3 minuter.
3
3. Grovtärna laxen och låt den sjuda med 5 minuter till. Servera med kokt ris och brytbröd.
Julienne kallas tunna strimlor grönt av olika slag. Skär stubbar av purjo, squash och skalad morot. Skiva fint och skiva sedan skivorna tvärsöver till strimlor.