Du behöver

  • 0.5 st morot
  • 0.5 st purjolök det gröna
  • 0.5 st squash liten
  • 1 tsk olivolja mild
  • 5 dl färdig fisksoppa från kyldisken
  • 1 st fiskbullar burk i buljong
  • 1 prt laxfilé 120 g

Att servera till:

kokt ris
brytbröd

Gör så här

1
1. Skala moroten, ansa purjo och squash. Skär tvärsöver i femcentimetersbitar, som sedan tunnskivas och strimlas. Låt dem svettas i oljan i kastrullen på låg värme tills de blir lite mjuka.

2
2. Häll på soppan och låt den bli varm, häll i väl avrunna fiskbullar och sjud 3 minuter.

3
3. Grovtärna laxen och låt den sjuda med 5 minuter till. Servera med kokt ris och brytbröd.


Kommentar:
Julienne kallas tunna strimlor grönt av olika slag. Skär stubbar av purjo, squash och skalad morot. Skiva fint och skiva sedan skivorna tvärsöver till strimlor.