Du behöver
- 1 gul lök
- 1 msk smör
- 1 stort smakrikt äpple
- 100 g (skogs)champinjoner
- 200 g halvtinad (ungnöts)lever
- salt, svartpeppar
- strösocker
- 1 dl matlagningsgrädde
- ca 1/2 msk kinesisk soja
- 5 cm färsk pepparrot
Gör så här
1
1. Grovskiva löken och fräs den på rätt svag värme i hälften av smöret. Ta upp.
2
2. Klyfta äpplet tunt, skär bort klyftornas kärnhusdel och fräs dem i stekpannan på lite högre värme, utan mer fett. Ta upp och höj värmen till ganska stark.
3
3. Grovskiva ansade svampar och låt dem steka i torr panna till de slaknat. Ta upp.
4
4. Fräs nu levern hastigt i det sista fettet på näst högsta värmen. Salta och peppra. Strö på en nypa socker och tillsätt grädden. Låt den koka upp hastigt, ta bort från plattan och smaksätt med soja. Lägg i allt det frästa och låt det bli varmt.
5
6. Servera på en hög av pasta med klippt persilja. Toppa med tunnhyvlad pepparrot.
Snedskiva halvtinad leverskiva med tunn kniv på samma sätt som man skär gravad lax.