Du behöver

  • 1 st lök liten gul
  • 4 skiva lövbiff
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk honungssenap

Till stekning:

1.5 msk smör eller margarin
buljong eller vin

Servera med:

potatis pressad
morötter isbergssallad och solrosfrön

Gör så här

1
1. Skala och finhacka löken. Lägg köttskivorna plant. Krydda dem med salt och peppar. Bred cirka 1/2 matsked honungssenap på varje skiva. Strö över löken.

2
2. Vik samman och fäst ihop kanten med en tandpetare.

3
3. Stek köttet på ganska stark värme, tills det fått fin färg och är nästan genomstekt, 2-3 minuter per sida.

4
4. Ta upp köttet, häll bort det mesta av stekfettet och vispa snabbt ur pannan med buljong eller vin.

5
5. Servera köttet med skyn, pressad potatis och en rejäl portion sallad av rivna morötter, hackad apelsin, strimlad isbergssallad och solrosfrön.


Kommentar:
Tips! Komplettera måltiden med en banan och tre rutor mörk choklad så får du tillräckligt med energi.