Du behöver

  • 600 g spättafiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar mald
  • 80 g parmaskinka i tunna skivor
  • 2 dl parmesanost grovriven
  • 0.5 kruka basilika
  • 1 st ägg
  • 1.5 dl ströbröd

Till stekningen

1 msk olja t ex rapsolja
1 msk margarin eller smör

Gör så här

Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda eller liknande. Strö över salt och peppar. Lägg skinka, ost och basilikablad på hälften av filéerna och täck med resterande. Vänd de dubbla filéerna först i uppvispat ägg och sedan i ströbrödet. Stek fisken i en blandning av olja och matfett i en stekpanna cirka 3 minuter per sida. Servera den nystekta fisken med citronklyftor, pasta och ärter.


Kommentar:
För allergiker: Använd gluten- eller laktosfritt ströbröd om du inte tål gluten eller laktos. Välj ett mjölkfritt margarin att steka i om du inte tål laktos eller använd enbart olja.