Du behöver

  • 1 förpackning (240 g) viltskav
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • 1 bit (ca 75 g) rotselleri
  • 3-4 potatisar
  • 1 liten purjolök
  • 1/2 röd paprika
  • 1 msk vilt- och kantarellfond
  • 1-2 tsk fransk senap
  • 1-1 1/2 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • Att servera till:
  • eventuellt frysta lingon eller lingonsylt
  • sallad
  • bröd

Gör så här

1
1. Bryn matfettet i en gryta. Lägg i det otinade köttet och dela det efter-hand med hjälp av en gaffel. Låt det bli brynt. Ta upp köttet.

2
2. Skala och skär under tiden rotselleri, potatis och purjolök i bitar. Kärna ur och strimla paprikahalvan.

3
3. Lägg alltsammans i grytan och låt fräsa 4-5 minuter i det kvarvarande fettet.

4
4. Blanda fond, senap och vatten och häll det över grytan.

5
5. Smaksätt med lite salt och peppar.

6
6. Låt grytan puttra ytterligare en stund tills potatisen är mjuk. Lägg i köttet och låt det bli varmt.

7
7. Bjud grytan med frusna lingon eller lingonsylt, sallad och bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.


Kommentar:
Tips! Vill du smaksätta mer vildmarksmässigt är det gott med några matskedar frysta lingon i grytan och ett par krossade enbär.