Du behöver
- 1 förpackning (240 g) viltskav
- 1-2 msk smör eller margarin
- 1 bit (ca 75 g) rotselleri
- 3-4 potatisar
- 1 liten purjolök
- 1/2 röd paprika
- 1 msk vilt- och kantarellfond
- 1-2 tsk fransk senap
- 1-1 1/2 dl vatten
- salt
- svartpeppar
- Att servera till:
- eventuellt frysta lingon eller lingonsylt
- sallad
- bröd
Gör så här
1
1. Bryn matfettet i en gryta. Lägg i det otinade köttet och dela det efter-hand med hjälp av en gaffel. Låt det bli brynt. Ta upp köttet.
2
2. Skala och skär under tiden rotselleri, potatis och purjolök i bitar. Kärna ur och strimla paprikahalvan.
3
3. Lägg alltsammans i grytan och låt fräsa 4-5 minuter i det kvarvarande fettet.
4
4. Blanda fond, senap och vatten och häll det över grytan.
5
5. Smaksätt med lite salt och peppar.
6
6. Låt grytan puttra ytterligare en stund tills potatisen är mjuk. Lägg i köttet och låt det bli varmt.
7
7. Bjud grytan med frusna lingon eller lingonsylt, sallad och bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.
Tips! Vill du smaksätta mer vildmarksmässigt är det gott med några matskedar frysta lingon i grytan och ett par krossade enbär.