Du behöver
- ca 250 g färsk skinka i tunna skivor
- salt
- nymald svartpeppar
- 1 msk smör eller margarin
- 1-2 tsk soja, ketjap benteng eller ketjap manis
- 2 ananasringar
- 1/2-1 dl ananasspad
- gräslök
- Att servera till:
- kokt ris
- strimlad salladskål
- en skiva vitt bröd
Gör så här
1
1. Ta bort eventuellt fett från köttet och dela skivorna om de är stora. Krydda dem med lite salt och nymald peppar.
2
2. Låt matfettet bli brynt i en stekpanna och stek köttet ett par minuter på varje sida tills det fått fin färg och är nästan genomstekt.
3
3. Häll sojan i stekpannan och skaka om lite.
4
4. Lägg i ananasringarna och häll på ananasspadet. Låt köttet och ananasen puttra endast någon minut.
5
5. Strö över rikligt med klippt gräslök och servera direkt med kokt ris och en skiva bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.
6
6. En rejäl tallrik strimlad salladskål är gott att avsluta med.
Tips! Stek köttet i olja om du inte tål mjölkprodukter.