Du behöver

  • ca 250 g färsk skinka i tunna skivor
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1-2 tsk soja, ketjap benteng eller ketjap manis
  • 2 ananasringar
  • 1/2-1 dl ananasspad
  • gräslök
  • Att servera till:
  • kokt ris
  • strimlad salladskål
  • en skiva vitt bröd

Gör så här

1
1. Ta bort eventuellt fett från köttet och dela skivorna om de är stora. Krydda dem med lite salt och nymald peppar.

2
2. Låt matfettet bli brynt i en stekpanna och stek köttet ett par minuter på varje sida tills det fått fin färg och är nästan genomstekt.

3
3. Häll sojan i stekpannan och skaka om lite.

4
4. Lägg i ananasringarna och häll på ananasspadet. Låt köttet och ananasen puttra endast någon minut.

5
5. Strö över rikligt med klippt gräslök och servera direkt med kokt ris och en skiva bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.

6
6. En rejäl tallrik strimlad salladskål är gott att avsluta med.


Kommentar:
Tips! Stek köttet i olja om du inte tål mjölkprodukter.