Du behöver
- ravioli t
- 250 g champinjoner färska
- olivolja
- parmesanost ca 50 g riven färsk
- 1.5 dl persilja finhackad
- 2.5 st pressade vitlöksklyftor
Gör så här
1
Koka raviolin i lätt saltat vatten. Putsa under tiden champinjonerna, skiva dem och stek dem i olivolja.
2
Låt raviolin rinna av i ett durkslag, häll upp i en stor skål och blanda med stekta champinjoner, riven parmesanost och hackad persilja.
3
Pressa vitlöksklyftor och blanda med 1/2-3/4 dl god olivolja. Häll vitlöksoljan över den heta raviolin, vänd ihop alla ingredienser med lätt hand och servera.
Har man karljohanssvamp eller annan svamp kan man ta det i stället för champinjonerna, och rätten kan också garneras med hackade svarta oliver.
Bakom det här receptet står Brita Osler som driver bagarstugan på Ven i Öresund.