Du behöver

  • ravioli t
  • 250 g champinjoner färska
  • olivolja
  • parmesanost ca 50 g riven färsk
  • 1.5 dl persilja finhackad
  • 2.5 st pressade vitlöksklyftor

Gör så här

1
Koka raviolin i lätt saltat vatten. Putsa under tiden champinjonerna, skiva dem och stek dem i olivolja.

2
Låt raviolin rinna av i ett durkslag, häll upp i en stor skål och blanda med stekta champinjoner, riven parmesanost och hackad persilja.

3
Pressa vitlöksklyftor och blanda med 1/2-3/4 dl god olivolja. Häll vitlöksoljan över den heta raviolin, vänd ihop alla ingredienser med lätt hand och servera.


Kommentar:
Har man karljohanssvamp eller annan svamp kan man ta det i stället för champinjonerna, och rätten kan också garneras med hackade svarta oliver.
Bakom det här receptet står Brita Osler som driver bagarstugan på Ven i Öresund.